Faktura

E-faktura

Med eFaktura får du ferdig utfylte regninger rett i nettbanken. Du slipper å taste KID-nummer, kontonummer og beløp.

Alt du trenger er å bekrefte betalingen - enkelt og oversiktlig. Du blir varslet på epost hver gang du får en ny faktura i nettbanken.

Si ja takk til E-faktura neste gang du bruker nettbanken din

Dette kan du også gjøre via "Min Side".

Fakturavedlegg

Mottar du fortsatt papirfakturaer ? Betal med eFaktura og AvtaleGiro. Ved kombinasjonen AvtaleGiro og eFaktura vil belastningen bli utført på forfallsdato med AvtaleGiro, og eFaktura m/spesifikasjon av fakturaen vil fungere som varsel for betalingen.
Du vil motta varsel pr e‐post når eFakturaen er tilgjengelig i din nettbank. For kombinasjonen må du inngå både AvtaleGiro og eFaktura avtale.

Avtalegiro

Avtalegiro er en avtale mellom deg og banken din om at banken skal betale regningene for deg på avtalt dato. Ønsker du dette ta kontakt med din bank.

Med AvtaleGiro blir regningene dine betalt uten at du løfter en finger. Når du har bestemt at du vil betale en bestemt type regninger med AvtaleGiro, f.eks. strømregningen, går det hele av seg selv. Samtidig kan du til enhver tid kontrollere hvilke regninger som er kommet, og du kan stoppe betalingen dersom du for eksempel ikke er enig i fakturagrunnlaget.

Du kan benytte NettBank eller TelefonBank til å følge med.

Du vil også få full informasjon om regningene på den månedlige kontoutskriften fra banken.

Hvordan kommer jeg i gang med AvtaleGiro? Det som kreves for å betale på denne lettvinte måten, er at du inngår en Betaleravtale med banken, samt at betalingsmottakeren (f.eks. energiverket) tilbyr AvtaleGiro-betaling. De eneste opplysningene som kreves for å inngå avtalen er opplysning om betalingsmottakers kontonummer og din kundeidentifikasjon (KID).

Begge disse opplysningene finnes på giroblanketten.

I NettBanken er det svært enkelt! I NettBank får du forslag om AvtaleGiro-betaling til aktuelle betalingsmottakere. Du aksepterer ved et tastetrykk. Neste regning fra denne betalingsmottakeren vil da komme som en AvtaleGiro-betaling. Enklere kan det ikke gjøres.

Varsel om betaling! Regninger som skal betales via AvtaleGiro vil automatisk bli lagt inn i ditt forfallsregister i banken. Du får skriftlig melding om regningen senest 7 dager før forfall, enten direkte fra kreditor eller på kontoutskriften fra banken.

Dette kan du også gjøre gjennom "Min Side".